VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE predstavlja puni izraz vinogradarstva Veronese i porodične enološke tradicije. Proizveden je u potpunosti od izvornih sorti Veronese Corvina, Corvinone i Rondinella u vinogradima sa niskim prinosom na istorijskom imanju u Arbizzano di Negrar, Verona. Grožđe se bere ručno, a nakon duže maceracije i fermentacije vino odležava 14 meseci u tradicionalnim velikim hrastovim buradima, nakon čega sledi kratko odležavanje u flaši.
Boja: Žive rubin crvene boje.
Karakteristike: Intenzivne arome borovnice, notama trešnje, sladića i dugotrajnim akcentima cimeta i bibera. Na nepcu, meki i topli struktuirani tanini su izbalansirani sa lepom kiselinom, dugim završetkom i voćnim osećajima.
Sortni sastav: Corvina 70% | Corvinone 15% | Rondinella 10% | Oseleta 5%
Sadržaj alkohola: 14% vol.
Temperatura služenja: 15°-18°C.
Uparivanje sa hranom: Rustikalna jela od testenine, sos od živinskog mesa, sitna divljač i male ptice, belo meso kao i govedina i svinjetina.