Način proizvodnje: Za proizvodnju se koristi isključivo grožđe iz sopstvenog vinograda, obavezna pažljiva kontrola kvaliteta bobica. Berba se vrši u fazi optimalnog zrenja. Vino je zatvoreno prirodnom plutom. Odležavanje u Inox tankovima.
Karakteristike: Vino penušave boje limuna sa zelenkastim nijansama. Aroma sadrži bogate cvetne note, ljubičice, ruže, slatke agrume – mandarine, kumkvat, arome orijentalnih slatkiša, začinsko bilje – timijan, žalfija, ruzmarin. Savršeno izbalansirano, osvežavajuće vino laganog tela i prijatne kiselosti.
Sadržaj alkohola: 12% vol.
Temperatura serviranja: 10 – 12°C
Uparivanje sa hranom: Vino je savršeno za sveže salate, mlade sireve, začinjena jela (začinjena svinjetina), plodove mora.
Potencijal za odležavanje: 3-5 godina
Zanimljivosti: Tamjanika je srpska autohtona sorta belog grožđa iz porodice muskat, najpopularnija među domaćim vinarima.